Zapečený grep s ořechy a jogurtem

 

Suroviny na 1 porci:

 

  • Mandle, drcené – 10 g
  • Skořice, drcená – trochu
  • Kokos, řezaný, sušený – 5 g
  • Grapefruit – 100 g
  • Med – 15 g
  • Tvaroh, 20% tuku v sušině – 50 g
  • Sůl – trochu
  • Jogurt, <1% tuku – 100 ml

 

Postup:

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.

Mandle, kokos, 2/3 medu, špetku soli a skořici smícháme.

Grep rozkrojíme na poloviny a prokrojíme podle měsíčků od středů směrem ke kůře tak, abychom neprořízli skrz a nevytekla nám šťáva. V případě potřeby vyndáme pecky.

Mandlovou marinádu poklademe rovnoměrně na grep a dáme přibližně na 10 minut zapéct do trouby.

Mezitím promícháme tvaroh s jogurtem, přisladíme zbylým medem a ochutíme skořicí. Dobře promícháme.

Grep podáváme teplý, spolu s jogurtem.