Po dokončení oslav Nového roku společně se všemi pokrmy a pitím, které k tomu patří, jistě oceníte nějaké slavnostní, přesto však lehké jídlo, ve dnech následujících.
Quinou připravíme dle návodu.
Mezitím česnek oloupeme a prolisujeme. Očistíme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky. Pórek a brokolici důkladně propláchneme vodou a též nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a česnek a pórek na něm 2-3 minuty restujeme. Po té přidáme mrkev, brokolici a rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a necháme projít varem dalších 8-10 minut.
Mezitím tresku omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Filet osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Na druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a tresku na něm 3-4 minuty z každé strany restujeme do změknutí.
Quinou promícháme se zeleninovou směsí a podáváme s treskou.