Vítaná změna po prázdninách

Po dokončení oslav Nového roku společně se všemi pokrmy a pitím, které k tomu patří, jistě oceníte nějaké slavnostní, přesto však lehké jídlo, ve dnech následujících.

 

Filet z tresky s quinoou a zimní zeleninou

  • Quinoa – 50 g
  • Rajský protlak – 20 g
  • Stroužek česneku – 5 g
  • Treska, filé – 120 g
  • Mrkev – 80 g
  • Mořská sůl – trochu
  • Pórek – 80 g
  • Pepř, černý – trochu
  • Brokolice – 80 g
  • Koriandr, drcený – trochu
  • Olivový olej – 10 ml

Příprava

Quinou připravíme dle návodu.

Mezitím česnek oloupeme a prolisujeme. Očistíme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky. Pórek a brokolici důkladně propláchneme vodou a též nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozpálíme polovinu oleje a česnek a pórek na něm 2-3 minuty restujeme. Po té přidáme mrkev, brokolici a rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a necháme projít varem dalších 8-10 minut.

Mezitím tresku omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Filet osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Na druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a tresku na něm 3-4 minuty z každé strany restujeme do změknutí.

Quinou promícháme se zeleninovou směsí a podáváme s treskou.