Ledový salát s jablky a krůtími kousky

Suroviny na 1 porci:

  • Ledový salát – 150 g
  • Kari prášek – trochu
  • Jablko – 40 g
  • Smetana, 30% tuku – 30 ml
  • Krocaní prsa – 80 g
  • Jogurt, <1,5% tuku – 75 ml
  • Olivový olej – 5 ml
  • Cukr – 5 g
  • Mořská sůl – trochu
  • Máta, čerstvá – trochu
  • Pepř, černý – trochu
  • Bageta – 35 g
  • Jablečný džus – 50 ml

Příprava

Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Jablko omyjeme, osušíme, vyřízneme jadřinec a nakrájíme na kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na kousky.

Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm 3-5 minut restujeme do změknutí. Dochutíme solí a pepřem.

Jablečnou zálivku připravíme tak, že džus vaříme několik minut, dokud nezhoustne na konzistenci medu. Dochutíme kari a zjemníme malým množstvím smetany. Promícháme.

Z jogurtu, cukru a zbylé smetany připravíme omáčku, kterou zalijeme salát. Na něj pak klademe kousky masa, zalijeme jablečnou zálivkou a opatrně vmícháme pokrájené jablko.

Mezitím mátu omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Bagetu nakrájíme na plátky.

Salát podáváme posypaný mátou a s bagetou.