Krémové noky s houbami

 

Věřte, nebo ne, ale i já, která vždy říkala, že neumím sbírat houby a musely by na mě mávat bílými prapory, abych  je viděla, jsem našla houby!!! 🙂

Což mně inspirovalo k podzimně laděnému vaření.

Suroviny na 1 porci:

  • Gnocchi, čerstvé – 80 g
  • Tymián, sušený – trochu
  • Cibule – 40 g
  • Jogurt, <1% tuku – 40 ml
  • Stroužek česneku – 5 g
  • Tvaroh, <1% tuku – 50 g
  • Míchané houby – 150 g
  • Sůl – trochu
  • Parmezán, 32% tuku v sušině – 10 g
  • Pepř, černý – trochu
  • Olivový olej – 10 ml

 

Příprava

Noky uvaříme dle návodu.

Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Parmezán nastrouháme na jemno.

Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm 2- 3 minuty restujeme. Přidáme česnek, prohříváme ještě asi 1 minutu a přidáme i houby. Dobře promícháme. Mírně podlijeme vodou a vaříme přibližně 6 minut.

Přidáme tymián, odstavíme z vařiče a vmícháme jogurt a tvaroh. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Nakonec přidáme sýr a noky. Dobře promícháme a podáváme.