Jídlo v restauraci: asijská kuchyně | ŠŤASTNÁ JANA

Jídlo v restauraci: asijská kuchyně

Pojmy jako suši, kari a knedlíčky dim sum zná stále více lidí, protože asijská kuchyně (např. čínská, indická, thajská, vietnamská, japonská) naštěstí pronikají do restaurací po celé Evropě. Bohatství přísad, kombinace jídel a různé způsoby přípravy jsou ohromující a tato kuchyně nabízí pro všechny široký výběr jídel a chutí. Ti, kdo jsou citliví na pálivé, by si měli nechat poradit, než si objednají něco neznámého, ale většinou i oni najdou něco, co jim bude chutnat.Abyste si jídlo co nejvíce vychutnali a zároveň neporušili svou dietu, držte se při objednávání jídla v asijské restauraci těchto tipů.

Smažené jídlo pouze s mírou

Smažené speciality jsou velice atraktivní nabídkou v menu. Abyste se svou dietou uspěli, mějte na paměti toto zlaté pravidlo: smažené jídlo jezte pouze střídmě! Místo toho si vyberte jídlo vařené v páře, například knedlíčky nebo klasické placičky wonton, které mohou být i součástí polévky.

Vyhýbejte se smaženým pokrmům v těstíčku

V některých asijských jídlech jsou často ryby, maso nebo ovoce obalené v těstíčku.  Místo toho si vyberte jídla, která nejsou obalovaná v těstíčku. Tak snížíte příjem kalorií a vychutnáte si tu pravou chuť jednotlivých přísad.

Jako dezert si vyberte spíše čerstvé ovoce než smažené pamlsky.

Jak snížit příjem sacharidů

Rýže je tradiční součástí mnoha asijských jídel, některá by bez ní nebyla úplná. Pokud se však snažíte omezit příjem sacharidů, zkuste rýži vynechat nebo si ji alespoň objednat zvlášť, abyste si mohli dopřát jen malou porci. Dále je nejlepší se zcela vyhnout nudlovým polévkám, smažené rýži a nudlím, nebo si je dopřát jen občas.

Odpočívejte u šálku čaje

Čaj (neslazený) je základní součástí mnoha asijských kultur. Tradiční druhy jsou zelený, bílý, černý čaj nebo čaj se zázvorem – zdravý nápoj skvělé chutí, který navíc podpoří trávení. Zahajte nebo zakončete své jídlo uklidňujícím šálkem čaje a možná už ani nebudete mít chuť na předkrm nebo dezert!

Trik s hůlkami

Jíst hůlkami není napoprvé snadné, pokud na to nejste zvyklí, ale zkuste si to doma trochu nacvičit, protože Vám to pomůže jíst pomaleji a více se na jídlo soustředit. Když se budete na jídlo soustředit a jíst jen malá sousta, můžete si jídlo vychutnat všemi smysly. Při pomalém tempu si uvědomíte, kdy už jste nasyceni. Příště, až půjdete do asijské restaurace, požádejte o hůlky.

 c3fb071d-2de9-4116-a8dd-39520a562066
Šťastná Jana
Jana se celý život věnovala sportu a zdravému životnímu stylu. Je mámou 3 dětí a 3 vnoučat. Před 4 lety začala budovat své podnikání v síťovém marketingu, protože má ráda týmovou práci a obecně práci s lidmi. Vybrala si jako dodavatele produktů pro zdraví a krásu, což je její vášeň, firmu Tiande, kde má v tuto chvíli přes 2000 spolupracovníků, zejména žen, které rovněž zajímá zdraví a krása i finanční stabilita. Napsat můžete Janě na mail: jana@stastnajana.cz.

Šťastná Jana

Jana se celý život věnovala sportu a zdravému životnímu stylu. Je mámou 3 dětí a 3 vnoučat. Před 4 lety začala budovat své podnikání v síťovém marketingu, protože má ráda týmovou práci a obecně práci s lidmi. Vybrala si jako dodavatele produktů pro zdraví a krásu, což je její vášeň, firmu Tiande, kde má v tuto chvíli přes 2000 spolupracovníků, zejména žen, které rovněž zajímá zdraví a krása i finanční stabilita.

Napsat můžete Janě na jana@stastnajana.cz.

Přidejte se k milovníkům zdraví a krásy na Facebooku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů