Houbový krém | ŠŤASTNÁ JANA

Léto nám pomalu končí a nastává z mého pohledu nejkrásnější a moje nejmilovanější období roku – podzim.
Vítr duje na strništi…ááách, úplně vnímám tu nádheru, kdy mi vichr úžasně příjemně omývá duši. 🙏😂👌
Vím, že mnoho stejných Viktorek, co milují vítr, není. Ale mně je to fuk, já si to vždy, pokud je vítr v mezích bezpečnosti, užívám na plné pecky…
Podzim je ale také obdobím hub. Sice je nerada sbírám, protože je to velmi pomalá činnost pro střelce, ale za to je fakt ráda jím. 🙂
Naštěstí mám kolem sebe dost prima přátel, kteří mě vždy nějakými houbami obdarují. 🙏
A dnes se s vámi podělím o můj oblíbený recept – HOUBOVÝ KRÉM.

Co potřebujeme?
– 1 cibule
– 1 stroužek česneku
– 3 lžíce másla
– 1 pórek – pouze jeho bílá část
– 300 g čerstvých hub
– 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru
– 1 šlehačka
– sůl
– pepř
– kmín
– petrželka
– tymián
– 4 hrsti na sucho opražených dýňových nebo slunečnicových semínek

Jak postupujeme?
Nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle dozlatova.
Vmícháme houby nakrájené na menší kousky a pórek, nakrájený na půlkolečka.
Přidáme bylinky a kmín a vše dohromady orestujeme.
Pak zalijeme vodou nebo vývarem a po přivedení k varu vaříme 15 minut.
Následně přilijeme šlehačku a rozmixujeme do hladkého krému, ochutíme ještě solí a pepřem dle vlastního gusta.
Podáváme jemně posypané opraženými semínky.

Je to fakt dobrota, tak si nechejte podzimně chutnat. 🙂

Šťastná Jana

Jana se celý život věnovala sportu a zdravému životnímu stylu. Je mámou 3 dětí a 3 vnoučat. Před 4 lety začala budovat své podnikání v síťovém marketingu, protože má ráda týmovou práci a obecně práci s lidmi. Vybrala si jako dodavatele produktů pro zdraví a krásu, což je její vášeň, firmu Tiande, kde má v tuto chvíli přes 2000 spolupracovníků, zejména žen, které rovněž zajímá zdraví a krása i finanční stabilita.

Napsat můžete Janě na jana@stastnajana.cz.

Přidejte se k milovníkům zdraví a krásy na Facebooku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů