Hurá, jahody jsou tady…

0e93c636-2164-482f-9cd4-671f964d6fb2

Krém z ricotty, jahod a máty

Suroviny – 1 porce


  • Bílek – 1 kus
  • Bezinkový džus – 25 ml
  • Sůl – trochu
  • Máta, čerstvá – trochu
  • Cukr – 10 g
  • Jahody – 130 g
  • Ricotta sýr – 90 g
  • Cukr moučka – 5 g
  • Želatina v plátcích – 5 g

Příprava

Bílky ušleháme společně se špetkou soli, abychom dostali tuhý sníh. Pak smícháme s polovinou cukru a necháme v ledničce chladit.

Mezitím smícháme zbylý cukr s ricottou. Želatinový plátek namočíme do studené vody dle návodu.

Bezinkový džus několik minut prohřejeme, odstavíme z vařiče a přidáme želatinu.

Poté pomalu smícháme džus s ricottou a poté i s bílkovým sněhem. Směs rozdělíme do misek a alespoň 3 hodiny necháme chladit.

Mezitím mátu omyjeme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Jahody omyjeme, osušíme a asi 1/2 nakrájíme na kostičky. Zbylé jahody rozmixujeme s práškovým cukrem a mátou, abychom získaly pyré. Pak promícháme s jahodami nakrájenými na kostičky.

Vychlazený ricottový krém podáváme politý jahodovým pyré.