Bílky ušleháme společně se špetkou soli, abychom dostali tuhý sníh. Pak smícháme s polovinou cukru a necháme v ledničce chladit.
Mezitím smícháme zbylý cukr s ricottou. Želatinový plátek namočíme do studené vody dle návodu.
Bezinkový džus několik minut prohřejeme, odstavíme z vařiče a přidáme želatinu.
Poté pomalu smícháme džus s ricottou a poté i s bílkovým sněhem. Směs rozdělíme do misek a alespoň 3 hodiny necháme chladit.
Mezitím mátu omyjeme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Jahody omyjeme, osušíme a asi 1/2 nakrájíme na kostičky. Zbylé jahody rozmixujeme s práškovým cukrem a mátou, abychom získaly pyré. Pak promícháme s jahodami nakrájenými na kostičky.
Vychlazený ricottový krém podáváme politý jahodovým pyré.