Velikonoční vajíčka

20ef9c21-1527-49bf-868c-6d72ce1b386a

Velikonoční čokoládová vajíčka nejsou jediným druhem vajec, která stojí za to jíst. Obyčejné slepičí vejce je plné bílkovin, železa a vitamínů A a D, což je fantastický zdroj energie. Zde je pár skvělých nápadů, jak připravit víc než jen vejce natvrdo!

Chilli pánev s vajíčky

  • Rajče – 200 g
  • Petržel, čerstvá – trochu
  • Jarní cibulka, očištěná – 20 g
  • Chili prášek – trochu
  • Brambory – 60 g
  • Pepř, černý – trochu
  • Řepkový olej – 5 ml
  • Mořská sůl – trochu
  • Mleté maso, hovězí, vepřové – 40 g
  • Cukr – 5 g
  • Fazole kidney, konzervované – 100 g
  • Vejce – 1 kus

Příprava

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibulku také omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky brambory.

Olej rozpálíme na pánvi. Cibulku a cibuli na něm 1- 2 minuty restujeme. Přidáme maso a restujeme další 1- 2 minuty. Pak přidáme rajčata a necháme dusit další 3- 4 minuty.

Mezitím fazole necháme v sítku okapat. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.

Směs na pánvi dochutíme chilli a pepřem, přidáme fazole. Promícháme a necháme přibližně minutu projít teplem. Pak přidáme petrželku. Dochutíme solí a cukrem.

Vajíčka rozklepneme do misky, promícháme vidličkou a vlijeme do chilli směsi. Necháme 6- 8 minut projít teplem na mírném ohni, dokud vajíčka neztuhnou.

Podáváme teplé.