Velikonoční čokoládová vajíčka nejsou jediným druhem vajec, která stojí za to jíst. Obyčejné slepičí vejce je plné bílkovin, železa a vitamínů A a D, což je fantastický zdroj energie. Zde je pár skvělých nápadů, jak připravit víc než jen vejce natvrdo!
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibulku také omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky brambory.
Olej rozpálíme na pánvi. Cibulku a cibuli na něm 1- 2 minuty restujeme. Přidáme maso a restujeme další 1- 2 minuty. Pak přidáme rajčata a necháme dusit další 3- 4 minuty.
Mezitím fazole necháme v sítku okapat. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.
Směs na pánvi dochutíme chilli a pepřem, přidáme fazole. Promícháme a necháme přibližně minutu projít teplem. Pak přidáme petrželku. Dochutíme solí a cukrem.
Vajíčka rozklepneme do misky, promícháme vidličkou a vlijeme do chilli směsi. Necháme 6- 8 minut projít teplem na mírném ohni, dokud vajíčka neztuhnou.
Podáváme teplé.