Fakt se s vámi musím podělit o tento výborný recept. Maso moc nejím, ale losos má ráda od mé návštěvy v Norsku. 🙂
Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Chléb nakrájíme na kostičky, ochutíme pepřem a chilli. Pak rozpálíme nepřilnavou pánev a chléb na ní 1- 2 minuty restujeme, dokud nezezlátne.
Poté uvaříme těstoviny dle návodu.
Filety omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Polovinu oleje rozpálíme na pánvi a rybu na něm asi 2- 3 minuty z každé strany orestujeme.
Zbylý olej rozpálíme na druhé pánvi a přidáme česnek a tymián. Asi 1 minutu necháme projít teplem. Na každou porci přidáme 5 lžic horké vody a dobře promícháme. Nakonec přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr, sůl a pepř. Opět promícháme.
Těstoviny scedíme, smícháme s rybou a omáčkou. Podáváme posypané krutony.